Vrcholu sezóny MČR kadetek se účastnilo osm nejlepších týmů sezóny, pět z extraligy a tři z druhé ligy. Finálový turnaj se odehrál v Eagles Parku 6. – 8. října 2017.

Hned od začátku jsme navázali na fantastické výkony z posledního kola základní části a v pátek po obědě jsme se pustili do soupeře z Kotlářky. Útok podpořený kvalitní obranou znamenal první výsledek rozdílem 13:0.

V sobotu nás čekali rozhodující dva boje o pořadí ve skupině a o vysněný postup mezi nejlepší čtyři. Tradiční soupeři Joudrs a Arrows slibovali napínavou podívanou. Skutečnost byla ovšem jiná. Úžasná pálkařská fazóna celého line-upu, výborný nadhoz Andy Markvartové podpořen perfektním výkonem kečryně Kláry Čejkové nedali ani jednomu soupeři šanci na úspěch, a to se na prkně snažily soupeřovi nejlepší nadhazovačky: z Joudrs Klára Pospěchová a z Arrows sestry Burkovičovy.

Oba zápasy skončily opět rozdílem: 10:0 a 15:4 v náš prospěch.

V neděli poznamenalo turnaj deštivé počasí a po dohodě s organizátory a týmy bylo rozhodnuto, že se neodehrají semifinálové zápasy a o zlato si to rozdají vítězové skupin, tedy Eagles a Tempo. O bronz hráli druzí ve skupinách, Arrows a překvapení turnaje, Sabat. Našemu širokému kádru tento formát moc nevyhovoval, ale co se dalo dělat.

Finálový zápas držely obě kadetské reprezentační nadhazovačky, domácí Andy Markvartová a Ema Vodičková z Tempa. I přes to, že jsme na hity vyhráli 4:3, tak díky několika chybám v obraně a našim smolným odpalům do rukavic soupeře skončil zápas v náš neprospěch 1:4.

Stříbrná medaile je dalším úžasným letošním úspěchem krčského softballu a všichni se již těšíme na další sezónu, ve které budeme mít zase ty nejvyšší ambice.

Ve finálovém turnaji se na prkně představila Andy Markvartová, Natka Tvrzníková, Anička Adamová a Sára Gütlingová, kečrovaly Klára Čejková a Julča Vondráčková, v obraně a na pálce  Léňa Bakusová, Áďa Čejková, Bětka Šimotová, Mati Bubeníková, Žofka Kubcová, Áďa Žemlová, Emma Beňová, Terka Stejspalová, Róza Blažková a Verča Zikmundová.

Trenéři a koučové: Petr Čermák (Méďa), Arnošt Gütling, Jarda Žemla

Speciální poděkování patří všem hráčkám, které se dostaly méně do hry, ale parádní prací v dugoutu a svou připraveností kdykoliv zasáhnout do hry a splnit úkol daný trenéry, a naprosto ukázkově byly nepostradatelnou součástí týmu.

Velká pochvala patří také hráčkám, které přišly podpořit svůj tým a rodičům, kteří nádherně fandili a své dcery povzbuzovali.

Za fotky děkujeme Radce Adamové.

Celkové statistiky a výsledky z turnaje můžete najít na webu softball.cz